• Haberler
  • Güncel
  • Yesevi Hareketi arama kurtarma ekibi Kayseri'de eğitime katıldı

Yesevi Hareketi arama kurtarma ekibi Kayseri'de eğitime katıldı

Yesevi Hareketi Arama Kurtarma Aydın Temsilciliği tarafından kurulan Arama Kurtarma Birimi, Kayseri'de düzenlenen 'Afetlere Hazırlan Sevdiklerinle Yaşlan' projesi kapsamında arazi arama kurtarma teorik ve pratik eğimlerine katıldı.

Yesevi Hareketi arama kurtarma ekibi Kayseri'de eğitime katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın’da insana dokunan projeleriyle herkese örnek olan Yesevi Hareketi Aydın Temsilciliği Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından kolları sıvayarak Nazilli’de Arama Kurtarma birimi kurdu. Aydın ilinin birinci derece deprem bölgesi olması üzerine harekete geçen gönüllüler, İçişleri Bakanlığı’nın desteklediği proje kapsamında Kayseri’de düzenlenen arama kurtarma eğitimine katıldı. Eğitimlere katılan Yesevi Hareketi Aydın Ekip Lideri Özgür Özkan, Ekip Lideri yardımcısı Hakan Alıcık ve Operasyon Planlama Sorumlusu İlker Tonay’ın da bulunduğu ekip, Erciyes Dağında 1 hafta kamp yaparak arazi şartlarında arama kurtarma eğitimleri aldı.

Kayseri’de düzenlenen ‘Afete Hazırlan Sevdiklerinle Yaşa’ projesi kapsamında düzenlenen eğitimler ise 7 gün boyunca sürecek.

“İHTİYAÇ HALİNDE HAZIRIZ”

Yesevi Hareketi ne gerekiyorsa yapmakta olduğunu ifade eden Yesevi Hareketi Batı Anadolu bölgesi Başkanı Ahmet Atay, “Üç yıl önce insani yardım faaliyetleri ile başladığımız dernek çalışmalarımız zamanla gönül coğrafyalarımızda kesimi ve dağıtımı yapılan kurbanlar ihtiyaç olan bölgelerde açılan su kuyuları başta Balkanlar olmak üzere gerçekleştirilen sünnet şenlikleri okullara kurulan kütüphane ve kırtasiye yardımları ve can dostlar sokak hayvanlarımıza bakım faaliyetleri ardından dernek bünyemizde olan arama kurtarma kolu da hayırlısı ile çalışmalarına başladı.. Aydın Yesevi Arama Kurtarma ekip lideri olarak görev alan Özgür Özkan hocam ile yardımcıları Hakan Alıcık ve İlker Tonay genel merkezin kamp çalışmalarına katılmak üzere Kayseri'de devam eden ve 7 gün sürecek olan çalışmalara iştirak etmişlerdir. Bölgenin lider sivil toplum kuruluşu olan Yesevi Hareketi Derneği ihtiyaç halinde Özgür hocamızın liderliğinde profesyonel ekip ve ekipmanlar ile hazır olmak adına ne gerekiyorsa yapmaktadırlar. Yesevi Arama Kurtarma ekibimiz Nazilli'mize hayırlı olsun. Varolsun Yesevi Hareketi Varolsun Allah'ın vicdan sahibi kullar” dedi.

Bakmadan Geçme