Saçımda Çok Kepek Var, Nasıl Yok Ederim?

Günümüzde birçok insan kepek sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır. Kepekler saç derisinde oluşan beyaz pulcuklar şeklinde kendini gösterir ve hem estetik bir sorun yaratır hem de kaşıntıya neden olabilir.

Saçımda Çok Kepek Var, Nasıl Yok Ederim?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günümüzde birçok insan kepek sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır. Kepekler saç derisinde oluşan beyaz pulcuklar şeklinde kendini gösterir ve hem estetik bir sorun yaratır hem de kaşıntıya neden olabilir. Saçınızda çok kepek varsa ve bunlardan kurtulmak istiyorsanız, doğru adımları takip ederek bu sorunu çözebilirsiniz. Saçtaki kepekler nasıl yok edilir ve sağlıklı bir saç derisine nasıl sahip olabilirsiniz, bunları öğrenmek için öncelikli olarak Dr.Clinic sitesine giriş yapabilirsiniz. Site içerisinde saç bakımından ayak bakımına, güzellik tüyolarından sağlık içeriklerine kadar çok geniş bir arşiv sizleri bekliyor.

Kepek Oluşumu

Kepek, genellikle saç derisinde yer alan mantarların aşırı çoğalması ile oluşur.  Saçlı deride doğal olarak bulunan bu mantar, normal koşullarda dengede bulunur. Ancak bazı faktörler, mantarın aşırı büyümesine ve kepek oluşumuna neden olabilir. Dolayısıyla kepek oluşumu bu mantarların aşırı büyümesini tetikleyen nedenlere bağlıdır. Saçtaki kepekler nasıl yok edilir sorusuna gelmeden önce kepek oluşumunu bilmek ve bunu önleyici tedbirler almak en önemlisidir. Kepek oluşumuna neden olan bazı faktörler şöyledir;

Yağlı Cilt Kepek Oluşumunu Hızlandırır

Saç derisi, yağ bezlerince üretilen sebum adı verilen bir yağla doğal olarak korunur. Ancak aşırı sebum üretimi, saç derisinde mantarın büyümesine ve kepek oluşumuna neden olabilir. Dolayısıyla aşırı yağlı bir cilt kepek oluşumunu desteklediği için kepeklerden arınabilmek için saç derinizi normal yağ düzeyine ulaştırmanız gerekir.

Kuru Cilt Kepek Oluşumuna Nedendir

Saç derisinin kuruması da kepek oluşumuna yol açabilir. Kuru cilt, ölü deri hücrelerinin daha fazla birikmesine ve kepek oluşumuna neden olabilir. Eğer kuru bir saç deriniz varsa onu çok yaşlandırmadan sürekli nemli tutmak kepekleri yok eder.

Stres Kepek Oluşumunu Artırır

Stres, vücuttaki hormonal değişiklikleri etkileyebilir ve bu da kepek oluşumunu tetikleyebilir. Stresin kepek oluşumunu nasıl etkilediği tam olarak bilinmemekle birlikte, stresin bağışıklık sistemini zayıflattığı ve saç derisinde mantar büyümesine zemin hazırladığı düşünülmektedir. Kepek oluşumunun önüne geçmek için stersi azaltmanız gerekir.

Yanlış Saç Bakımı Yapmak Saçlarınızda Kepek Yapar

Saçınızı sık sık yıkamamak veya uygun olmayan şampuanlar kullanmak, saç derisinde kepek oluşumuna neden olabilir. Ayrıca, saç derisini tahriş eden veya kurutan kimyasal maddeler içeren saç ürünleri de kepek problemine katkıda bulunabilir. Dolayısıyla kepekleri yok etmek için saç tipinize en uygun bakım şeklini ve bakım ürünlerini seçmek kepeği azaltır ve zamanla yok eder.

Kısacası kepek sorununuz varsa, aşağıdaki önlemleri alarak kepek oluşumunu azaltabilirsiniz;

  • Saçınıza uygun bir şampuan ve saç bakım ürünü seçin.
  • Saçlarınızı düzenli olarak yıkayın ve saç derinizi temiz tutun.
  • Saç derinizi nemli tutmak için uygun nemlendiriciler kullanın.
  • Stresi yönetmek için gevşeme ve rahatlama teknikleri uygulayın.
  • Saç derisini tahriş edebilecek kimyasal maddeler içeren saç ürünlerinden kaçının ve doğal, hafif içerikli ürünleri tercih edin.

Daha detaylı bilgi için Dr.Clinic https://blog.drclinic.com.tr/sactaki-kepekler-nasil-yok-edilir/ sitesine giriş yapabilirsiniz.

Bakmadan Geçme