Nazillililer yetkililere çağrı yaptı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde havaların ısınmasıyla beraber sivrisinek popülasyonu arttı, vatandaşlar sineklere karşı ilgili birimlerin etkin mücadele sürdürmesini isteyerek, yetkililere çağrı yaptı.

Nazillililer yetkililere çağrı yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli'de havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek popülasyonu arttı. Sinek ısırıklarından ve kaşınmaktan dert yanan vatandaşlar, belediyenin sivrisineklere karşı mücadelede yetersiz kaldığını belirterek yetkilileri göreve davet etti. Uzmanlar, sinek larvalarının en küçük durgun suda bile üreyebileceğini belirtirken, vatandaşlar da sivrisinekler yüzünden kapı pencere açamaz duruma gelmekten yakındı.

İLÇE SAKİNLERİ ÇALIŞMALARI AZ BULDU

Vatandaşlar, bazı mahallelerde larva ve haşere ilaçlamasının yapıldığını fakat çalışmaların yetersiz olduğunu belirtti. Kavurucu sıcakların geldiği şu günlerde uçkun mücadelesinin yetersiz olduğunu söyleyen Nazillili vatandaşlar, "Zafer Mahalle'sinde ilaçlama yapılmıyor. Belediye bu konuda yetersiz kalıyor. Hizmet vermiyor, yollar çok kötü. Zafer Mahallesi'nde iki tane köprü var, TIR'lar geçiyor ancak hiç dönüp bakan yok. Yeni Mahalle'de sinek ilaçlama çalışmasının yapıldığını gördüm ama kendi mahallemizde bu hizmeti görmedik. Geçen yıl daha iyi hizmet veriliyordu bu konuda. Ancak bu yaz çalışmalar yeterli değil" dedi.

"TELAFİ EDECEĞİZ"

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, yağışlı havada uçkun mücadelesinin teknik olarak mümkün olmadığını ve yağışların sonlanması akabinde hız kesmeden çalışmalara devam edileceğini belirtti.
Yağışlı havalardan dolayı 2 ay gecikme yaşandığını ve en kısa zamanda bu sorunu telafi edeceklerini vurgulayan Özcan, "Sinek ilaçlaması ve haşere ilaçlaması çeşitli mücadeleler aşamasından geçmekte. Biz 365 gün tamamında lavra mücadelesini yapıyoruz. Alanların tamamındaki su kaynakları 12 ay boyunca durmaksızın ilaçlanıyor. Ancak aerosol dediğimiz havanın ilaçlanması dediğimiz noktada havaya püskürttüğümüz ilacın havada kalması gerekiyor. Eğer hava yağışlı ve rüzgarlı ise ilaç havada kalmıyor. Teknik olarak bu mümkün değildi. Yağışlı bir sezon geçirdik. Kuraklık olmadı. Sonraki günler içinde yağış uyarısı var. Sel felaketiyle uğraştık. Bu süreçte ilaçlamanın yapılması mümkün değildi. Larva mücadelesi yaptık, havaya ilaç atmamız gerekiyordu ancak o sürecin yağışlı olması nedeniyle teknik olarak ilacın atılmasının doğru olmayacaktı. Geçtiğimiz hafta Pazartesi gününe kadar aeresol ilaçlaması yapılmadı. Bunun sebebi de yağışlardı. Yağışların sonlanması akabinde hiç durmadan bütün araçlarımızla ilaçlama yapacağız. 6 araçla birlikte ilaçlama çalışması yapılıyor. Nazilli’miz çok büyük bir alan, ilaçladığımız mahallelerde sinek ve haşere şikayeti yok. Aynı zamanda yağışlı havalardan dolayı diğer haşerelerin de fazla olması söz konusu. Görülmeyen haşereler de ortaya çıkıyor. Ekiplerimiz onların ilaçlamasını da devam ettiriyor. Hem larva mücadelemiz hem de uçkun mücadalesi devam ediyor. Normalde Mayıs ayının başında yapmayı planladığımız çalışmalar havanın yağışlı gitmesinden dolayı teknik olarak mümkün olmamıştır. Bundan sebep 2 ay gecikme olmuştur. Telafi edeceğiz. İlaçladığımız bölgelerde 3 gün içerisinde haşere şikayeti son buluyor. Bu bizden kaynaklanan bir gecikme değil. Akabinde çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimizde haşere şikayeti son bulmuştu. Vatandaşlarımızın bu konuda gösterecekleri hassasiyetinden ve sabrından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme