Nazilli İnciri'ne siyasilerden tam destek

Nazilli Ticaret Borsası (NTB) tarafından düzenlenen 2023-2024 sezonunun ilk kuru incir alım töreninde Başkan Nurettin Kırlıoğlu'nun başlattığı markalaşma çalışmasına siyasi isimlerden tam destek geldi. Törende konuşma yapan siyasiler incirin marka değerini artırmak için Ticaret Borsası'na destek sözü verdi.

Nazilli İnciri'ne siyasilerden tam destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Ticaret Borsası’nın 2023 yılı kuru incir alım töreni gerçekleştirildi. Törene katılan AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan görev süreleri boyunca ilçe ekonomisinin en önemli olan noktalarından biri olan incir için çalıştıklarını söyledi.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, yaptığı konuşmada, “ Nazilli Ticaret Borsası tarafından yürütülen ve Mergen Çayı’nda bulunan Nazilli Yerel ve Doğal Ürünler Ticaret Merkezi’nin projesi hükümetimizin destekleriyle yapılmıştır. Nazilli’ye destek için üstümüze düşeni yapmanın gururunu yaşıyoruz. Yeni sezon hayırlı olsun” dedi.

NAZİLLİ’NİN İL OLMASI İÇİN TEKLİF VERECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de, yaptığı konuşmada Nazilli’nin daha fazla kalkınması için CHP olarak 5 Eylül’de Nazilli’nin il olması adına 4 milletvekilinin imzasıyla TBMM’ye kanun teklifi vereceklerini ifade ederek, iktidar milletvekillerinden kararname için destek istedi. Bülbül, önümüzdeki yıl Nazilli iline ait Nazilli İnciri'ni konuşmayı istediklerini söyledi.

“NAZİLLİ İNCİRİ DÜNYADA ÇOK İYİ YERE GELSİN”

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş “Gelecekte Nazilli incirimizin dünyada çok iyi bir yere gelmesini temenni ediyorum. Hayırlı bir sezon olsun.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZCAN’IN İNCİR İÇİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Törende söz hakkı alan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, göreve geldikleri günden bu yana incirin rekoltesinin artırılması, üreticilerin desteklenmesi, yurtiçi ve yurtdışı pazarının genişletilmesi için çalıştıklarını kaydetti. Mergen Çayı kenarında tüm incir işletmelerinin bir arada olacağı sıhhi, teknolojik ve günümüz koşullara uygun bir kooperatif kurulması yönünde gerekli adımların atıldığını dile getiren Başkan Özcan; “Mergen Çayı’nın kenarındaki büyük alanın hazineden tahsisi ile birlikte kooperatifleşmesi sürecinde incir işletmelerinin Yeşil Mahalle’deki binaların altından ayrılarak gerçekleşen sıhhi, çağımıza ve incire yakışır, vatandaşımıza yakışır bir siteye dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme