Nazilli il olursa hangi ilçeler bağlanacak?

Nazilli'nin il olması halinde 6 ilçe, Aydın'dan ayrılarak Nazilli'ye bağlanacak. Bağlanacak olan ilçeler birer birer belli olurken, Nazilli'nin il olması durumunda Aydın'ın Büyükşehir statüsünde devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Nazilli il olursa hangi ilçeler bağlanacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde ‘100 il bin ilçe’ müjdesinin ardından Aydın’ın Nazilli ilçesinde heyecan arttı. İl statüsüne kavuşacak olan ilçelerden biri olan Nazilli’nin nüfusunu yaklaşık iki katına çıkması beklenirken, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden hangi ilçelerin ayrılacağı da merak konusu oldu.

55 YILDIR BU HABER BEKLENİYOR

Yaklaşık 55 yıldır il olmayı bekleyen Nazilli’de, vatandaşın gözü kulağı Ankara’da. Alınan bilgiye göre hazırlanacak yasanın Meclis’ten geçmesi halinde Nazilli il statüsüne kavuşacak.

NAZİLLİ’YE HANGİ İLÇELER BAĞLANACAK?

Nazilli’nin il statüsüne kavuşması durumunda Bozdoğan, Kuyucak, Sultanhisar, Karacasu, Buharkent ve Yenipazar’ın, Nazilli’ye bağlanması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu 2023 verilerine göre, 162 bin 737 nüfusa sahip olan Nazilli’ye 32 bin 607 nüfuslu Bozdoğan, 13 bin 22 nüfuslu Buharkent, 17 bin 620 nüfuslu Karacasu, 26 bin 111 nüfuslu Kuyucak, 20 bin 230 nüfuslu Sultanhisar ve 11 bin 863 nüfuslu Yenipazar bağlanacak. Bu verilerle birlikte Nazilli’nin nüfusu toplam 284 bin 190 bine çıkacak. Öte yandan İzmir’e bağlı 12.030 nüfuslu Beydağ ve 43.510 nüfuslu Kiraz’ın da yüksek ihtimalle Nazilli’ye katılması bekleniyor.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜŞECEK Mİ ?

Öte yandan Nazilli’nin il olması ile Aydın’ın Büyükşehir statüsünden düşüp düşmeyeceği de merak konusu oldu. Toplam 1 milyon 148 bin nüfusa sahip Aydın’ın nüfusu, Nazilli’nin il olması durumunda 900 bin 51 kişiye düşüyor. Aydın, kanun gereği 750 bin nüfus şartının üzerinde olduğu için büyükşehir statüsünde kalmaya devam edecek.

Bakmadan Geçme