Nazilli'de ilk kuru incirler görücüye çıktı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen ilk kuru incir alım töreninde Nazilli Kaymakam vekili Fehmi Sinan Niyazi sembolik olarak ilk kuru inciri 330 liradan aldı. NTB Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, yaptığı konuşmada, 'Buruk incir olarak tabir edilen yarı kuru inciri Nazilli inciri olarak dünyaya duyuracağız' dedi.

Nazilli'de ilk kuru incirler görücüye çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli’de yılın ilk kuru incirleri görücüye çıktı. Nazilli Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen törende Borsa Başkanı Nurettin Kırlıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptı. Törene Nazilli Kaymakam Vekili ve Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Anlıak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, banka temsilcileri, incir üreticileri ve tüccarlar katıldı.

20 FİRMAYA PLAKET VERİLDİ

Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu’nun konuşmasıyla başlayan ardından protokol konuşmaları ile devam eden törende, bu sezon en yüksek tescil ücreti ödeyen 20 firma temsilcilerine plaket takdim edildi.

330 LİRADAN ALINDI

İlk incir alımı Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın açık attırmayı 70 lira vermesiyle açıldı. Daha sonra sırasıyla açık artırmayı arttıran protokol üyelerinden son olarak söz alan Nazilli Kaymakam vekili ve Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi verdiği 330 lira ile açık arttırmada noktayı koydu.

“NAZİLLİ İNCİRİ'Nİ DÜNYAYA DUYURACAĞIZ “

Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, incir rekoltesinin her geçen yıl arttığına dikkat çekerek; “İncirimiz için ekstra pazar bulmamız ve pazarlama stratejimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bunun yolu da inciri uzun süre muhafaza edebilmekten geçiyor. Yarı kuru incir niteliğindeki buruk incir olarak tabir ettiğimiz formda ürünümüzü pazarlayabiliriz. Raf ömrünü artırmak için üreticilerimiz -18 derecede bu ürünü uzun süre muhafaza edebilirler. Bunu soğuk hava depolarından ziyade evlerimizdeki dondurucularda yapabiliriz. Öte yandan incirin kalitesini muhafaza etmek de çok önemli. İncirimiz kaliteli olduğunda 200 liraya kadar fiyat çıkabilir. Üreticimizin buruk incir olarak söylediği ancak bölgemizin en önemli katma değeri olacak olan inciri artık Nazilli İnciri olarak dünyaya duyurmak istiyoruz. Bunun için herkesten destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme