Nazilli'de gergin meclis

Nazilli Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediyeye ait 7 adet taşınmazın satışı, Millet İttifakı'nın oylarıyla reddedildi.

Nazilli'de gergin meclis
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli Belediyesi'nde Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Komisyona sevk edilen maddeler meclisten geçerken, "İnci Yaşam projesinde belediyeye ait 7 adet taşınmazın satışı" maddesi görüşülürken gerginlik yaşandı. Temmuz ayı toplantısında da görüşülen madde, üyelerin çoğunluğunun çekimser kalması nedeniyle yeniden gündeme alındı.

İKİNCİ OTURUMDA DA CUMHUR İTTİFAKI ÜYELERİ KATILMADI

Toplantının ilk oturumunda komisyona sevkine oy birliğiyle karar verilen madde komisyondan şerh kararıyla döndü. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, maddeyi müdürlüğünden geldiği şekliyle yeniden oylamaya sundu ve toplantıya katılan 5 Cumhur İttifakı üyesinin oyuna karşılık 11 oy ile reddedildi.

"HERKES ETKİLENECEK BU DURUMDAN"

Başkan Özcan oylama öncesi konuya ilişkin meclis üyelerine hitabeden, taşınmazlarının satışının neden gerektiğini anlattı. Meclis üyelerine kişisel karar vermemeleri konusunda çağrı yapan Özcan, "Biz bir ek bütçe hazırladık. O bütçenin bir karşılığı olması lazım. Bu durumda da bu taşınmazların satılması. Ek bütçe meclisten geçti ama satış geçmiyor. Madem o zaman ek bütçe de geçmeseydi. Bu taşınmazlar satılmadığında borçlar nedeniyle oluşacak faiz yükü red oyu kullananların omzunda olacaktır. Bunu siyasi tercihimi değiştirdiğim için Kürşat Engin Özcan'a zarar olsun diye yapıyorsanız bana şahsen zarar verebilirsiniz. Ama çalışan 970 tane arkadaşımız var, onların çoluk çocukları var herkes etkilenecek bu durumdan. Şimdi ben Millet İttifakı'nda kalmış olsaydım CHP grubu buna evet mi diyecekti, hayır mı diyecekti? İYİ Parti evet mi diyecekti, hayır mı? Hepsi evet diyecekti. Siyaset bu olmamalı" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme