Nazilli'de çay fiyatları cep yakıyor

Aydın'ın Nazilli ilçesinde kafe ve restoranlarda satışa sunulan çayın fiyatı vatandaşın cebini yakıyor. Kıraathanelerde 5 TL'ye satılan çay ve su, kafelerde 10-30 TL arasında alıcı ile buluşurken, vatandaşlar fiyatlar karşısında bir bardak çayı içmeye düşünür hale geldiğini söylüyor.

Nazilli'de çay fiyatları cep yakıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm ülkede olduğu gibi Nazilli’de de artan fiyatlar cepleri yakar hale geldi. Son olarak bir bardak çayın fiyatı, görenleri çileden çıkarttı. Kahveciler Odası Başkanlığı’nın önerdiği rakam ile çay, kıraathanelerde 5 TL'ye satılırken, kafe ve restoranlarda çay ve su fiyatları keyif kaçırdı. Bir bardak çay, Kahveciler Odası’na bağlı olmayan işletmelerde 10-30 TL arasında müşterilerin karşısına çıktı.

“FAHİŞ FİYATTAN SATILIYOR”

Fiyat farklılığıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Nazilli Kahveciler Odası Başkanı Birol Şenkal, “İlçedeki odaya bağlı kıraathanelere belirlediğimiz fiyat listesi belli. Ancak diğer kafeler bizlere bağlı değil. Bizler oralardaki fiyatlara müdahale edemiyoruz. Bahsi geçen o mekânlarda çayların çok fahiş fiyatlardan satıldığını görüyoruz. 30 TL’ye çay mı olur? Su da aynı şekilde. Bakkallarda 5 TL’ye satılan su, bazı yerlerde 10, 15 TL gibi rakamlara satılıyor. Vatandaşımızın kendi tercihidir saygı duymak zorundayız. Bize bağlı olan işletmelerde çayı 5 TL’ye içerler, diğer yerlerde 20 TL’ye, 30 TL’ye içerler” ifadelerini kullandı.

“BİZ MÜŞTERİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Başkan Şenkal, Nazilli genelinde odaya bağlı kıraathanelerde satılan çayın yılsonuna kadar 5 TL’den müşteriye verileceğini duyurdu. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak böyle bir karar aldıklarını kaydeden Şenkal, “Aydın’da kıraathanelerde çay 7, kahve 17 liradan satılıyor. Biz Nazilli’de bu fiyat listesine çok uzun zaman sonra geçeceğiz. Aydın’ın yanında birçok ilçede çaylar buna benzer fiyattan satışa sunuluyor. Bizler müşterilerimizle barışık kalmak istiyoruz, bizler müşterilerimizi seviyoruz. Müşterilerimiz bizim velinimetimizdir. Biz müşteriden tarafız. Biz Nazilli halkına hizmet etmek için direniyoruz. Yılsonuna kadar zam yapmamayı amaçlıyoruz. Yılsonuna kadar fahiş fiyat artışları olursa rakamları mecburen yukarı çekmek zorunda kalabiliriz. İnşallah yukarı çekmek zorunda kalmayız” dedi.

Yorumlar 1
Ylmaz 29 Ağustos 2023 09:17

5 lira bile çok vicdansızlar

Bakmadan Geçme