Nazilli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'nci yıldönümü Nazilli'de protokolün katılımıyla kutlandı. Törene az sayıda vatandaşın katılması dikkatlerden kaçmadı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’nci yıldönümü Nazilli’de resmi törenle kutlandı. İstasyon Meydanında sabah 09.00’da başlayan törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcı vekili Saliha Altuntaş, Baro temsilcisi Emel Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, gaziler, daire müdürleri, STK temsilcileri ve az sayıda vatandaş katıldı.

Nazilli Müşerref Gündoğdu Ortaokulu tarafından yapılan tören Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulması ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Personel Asteğmen Yalçın Doğan günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra Müşerref Gündoğdu Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi İbrahim Enes Yergin bir şiir okudu. Tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

“ÖLÜMSÜZ SEMBOL”

Askerlik Şubesi Başkan vekili Asteğmen Yalçın Doğan, günün anlam ve önemini anlattığı konuşmasında, “Asil Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Ordusu’nun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 101.Yıldönümünü kutlamanın haklı sevincini yaşamaktayız. Bu zafer Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ruhu içinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin zaferidir. Bu zafer yeni Türkiye’nin temellerinin atıldığı, Türk birliğinin kudretinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya öğretildiği tarihte benzeri bulunmayan bir zaferdir. 30 Ağustos vatan sevgisinin, yüce değerlerin genç nesillere aktarılmasında kullanabileceği kıymetli bir hazinenin ölümsüz sembolü olarak tarihteki yerini almıştır. Bu muharebede Türk Ordusu düşman mevzilerini altı günde çökertmiş, Afyon-İzmir arasındaki 400 kilometrelik takip harekatını 10 günde gerçekleştirmiştir. Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar övünsek azdır” ifadelerini kullandı.

Kutlamalar Kaymakamlık makamında, Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy'un tebrikleri kabul etmesiyle son buldu.

Bakmadan Geçme