Kuyucak'taki cinayette ikinci celse

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde sulama kanalında cesedi bulunan Edip Coşkun cinayetinin ikinci duruşması görüldü. Duruşmada yeni tanıklar dinlendi.

Kuyucak'taki cinayette ikinci celse
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde 2022 yılında kendisinden 3 hafta haber alınamayan Edip Çoşkun’un (60) kanalda cansız bedeni bulunmuş, yapılan incelemelerde Coşkun’un pompalı tüfekle cinayete kurban gittiği öğrenilmişti. Edip Coşkun cinayetinin ikinci duruşması yapıldı. Nazilli 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya cinayet zanlısı M.T., SEGBİS yöntemiyle cezaevinden canlı olarak katıldı. Tutuklu olarak bulunan ve daha sonra salıverilen Karapınar Muhtarı A.T. ve Edip Coşkun’un çocukları mahkeme salonunda yer aldı. Mahkeme başkanı, son olarak olayın gerçekleştiği günden önce Edip Coşkun’un gazinoda birlikte olduğu 2 tanığı dinledi.

GAZİNO ÇALIŞANI DİNLENDİ

Edip Coşkun’un müdavimi olduğu eğlence kulübündeki çalışan bir kadın, “Edip ile muhtar A.T’nin arası zaten bozuktu. Aralarında hesaptan dolayı bir husumet başlamıştı. Bu yüzden görüşmüyorlardı. Olayın yaşandığı gün Edip ile son konuşmamızda bana benim yanıma geleceğini söyledi. Bende ona muhtar A.T’nin burada olduğunu söyledim. Edip biraz daha geç saatlerde geleceğini söyledi. Sonrasında da bir daha kendisine ulaşamadım.” ifadelerini kullandı.

MUHTARI GÖRÜNTÜLÜ KAYIT SUNDU

Cinayeti gerçekleştiren M.T.’nin babası muhtar A.T. ise “Benim Edip ile aramdaki bozukluğun sebebi borçtan dolayı değildir. Ben Edip’in bu kadının yanına gitmesinden rahatsız oluyordum. Gittiğinde uzun zaman geçiriyordu. Ayrıca ben olayın yaşandığı gün ve saatlerde eğlence mekanında değildim. Nazilli Sulama Birliği’nde birlikte çalıştığımız bir arkadaşımızın nişanı vardı. Çalışma arkadaşlarımla birlikte o saatte ve tarihte nişandaydık” ifadesine yer verdi. A.T., mahkeme heyetine nişana ait fotoğraf ve video kayıtlarını sundu.
Öte yandan mahkemede yine tanık olarak getirilen ve Nazilli Sulama Birliği’nde çalıştığı öğrenilen bir şahıs, muhtar A.T’nin beyanlarını doğruladı. Mahkeme cinayeti itiraf eden M.T’nin tutukluk kararının devamına babası A.T’nin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Bakmadan Geçme