Kuşadası Belediyesi'ne 'Sıfır Atık' belgesi

Kuşadası Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Aydın İl Müdürlüğü tarafından verilen ve kent genelini kapsayan 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazandı. Aydın'da belgeyi alan ilk ilçe belediyesi olduklarını belirten Başkan Ömer Günel, 'Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına sıfır atık çalışmalarına büyük bir önem veriyoruz' dedi.

Kuşadası Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Aydın İl Müdürlüğü tarafından verilen ve kent genelini kapsayan “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Aydın’da belgeyi alan ilk ilçe belediyesi olduklarını belirten Başkan Ömer Günel, “Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına sıfır atık çalışmalarına büyük bir önem veriyoruz” dedi.

Kuşadası Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sıfır atık mevzuatında yayınlanan tüm kriterleri yerine getirerek kent genelini kapsayan “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Sıfır atık projesi kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Kuşadası Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Aydın İl Müdürlüğü tarafından verilen belgeyi, Aydın’da alan ilk ve tek ilçe belediyesi oldu. Çevrenin korunması için büyük önem taşıyan geri dönüşüm çalışmalarını titizlik içerisinde sürdüren Kuşadası Belediyesi, kent genelinde geri dönüşümü mümkün olan kağıt-karton, plastik, metal ve cam atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar ve elektronik atıkları özel tasarımlı kutu, kumbara, karekodlu kafesler, 7 farklı ayrıştırma kategorisine sahip olan ve güneş enerjisiyle çalışan elektrikli mobil atık getirme merkezleri aracılığıyla ayrı ayrı toplayarak geri dönüşüme kazandırıyor.

Geri dönüşüm çalışmaları kapsamında yine Kuşadası Belediyesi tarafından atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüm zincirine kazandırılması için Davutlar Mahallesi’nde, lisanslı atık getirme merkezi kuruldu. Kuşadası Belediyesi ayrıca yıl boyunca "Sıfır Atık Projesi" çalışmaları kapsamında bilinçlendirme çalışmaları da yapıyor. Mahalleleri ziyaret eden Kuşadası Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü çalışanları, bir yandan vatandaşları geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda bilgilendirirken bir yandan da uygulamalı atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. Son 10 ayda 102 bin 803 kilogram atık cam, 1 milyon 537 bin kilogram atık kağıt, 15 bin 600 kilogram atık metal, 228 bin 470 kilogram atık plastik, 100 bin 160 kilogram tekstil atığı, 27 bin 462 kilogram bitkisel atık yağ ve 3 bin 750 kilogram ambalaj atığı toplayan Kuşadası Belediyesi’nin sıfır atık çalışmaları takdirle karşılanıyor.

“Çevrenin korunması bizim için çok önemli”

Başkan Ömer Günel, çevrenin korunması hususunda çok hassas olduklarını belirterek, “Kuşadası Belediyesi olarak gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına sıfır atık çalışmalarına büyük bir önem veriyoruz. Kentimizin genelinde geri dönüştürülebilir tüm atıkları ayrı toplayarak hem atık oluşumunun önüne geçiyor hem de ekonomiye katkı sağlıyoruz. Geleceğin refah seviyesi yüksek ve yaşanabilir kentleri, sıfır atık kentleri olacaktır. Bizim de tüm çabamız Kuşadası’nı bu seviyeye ulaştırmak. Geri dönüşüm konusunda hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek zorundayız” diye konuştu.

Kuşadası Belediyesi'ne 'Sıfır Atık' belgesi
Kuşadası Belediyesi'ne 'Sıfır Atık' belgesi
Kuşadası Belediyesi'ne 'Sıfır Atık' belgesi
İHA

Bakmadan Geçme