• Haberler
  • Güncel
  • Geçmişin İzinde Kendini Keşfetmek İçin Regresyon Eğitimi

Geçmişin İzinde Kendini Keşfetmek İçin Regresyon Eğitimi

Regresyon, kelime anlamıyla geriye götürme demektir. Terapi bağlamında ise regresyon, sorunların unutulmuş kökenlerine geri gitmektir.

Geçmişin İzinde Kendini Keşfetmek İçin Regresyon Eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Regresyon, kelime anlamıyla geriye götürme demektir. Terapi bağlamında ise regresyon, sorunların unutulmuş kökenlerine geri gitmektir. Geçmiş Yaşam Regresyon Terapisi ise sorunların kökenlerinin geçmiş yaşamlarda yatabildiğini kabul eden bir terapi yöntemidir. Anadolu Eğitim Akademisi olarak, regresyon eğitimi konusunda uzmanlaşmış bir eğitim kuruluşuyuz. Eğitimlerimizde, regresyon terapisinin temel prensiplerini, yöntemlerini ve uygulamalarını öğrenerek bu alanda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Geçmiş Anılara Yolculuk

Regresyon terapisi, kişinin gözlerini kapatmasıyla o andaki hisleri, duyguları ve düşünceleri üzerinde yoğunlaşarak geçmiş anılarını hatırlamasına yönelik bir terapi yöntemidir. Geçmişe yapılan bu yolculukta, insanlar kontrolünü kaybetmezler. Hafif bir trans hali içinde geçmiş anılara gidilebilir ve kişi terapi sırasında hem o alanda hem de bu alanda var olabilir.

İmge, Görüntü ve Hissiyat

Kişiler geçmiş anılarını genellikle imge veya görüntü olarak hatırlarlar. Bazı durumlarda ise bu anıları bedenlerinde hissederler. Regresyon terapisti, danışanın geriye götürülerek geçmiş anılarını hatırlamasına yardımcı olur. Buradaki amaç, anıları değiştirmek değil, bu anıların kişinin üzerinde yarattığı blokajları, tıkanıklıkları veya olumsuz duyguları dönüştürmektir.

Geçmiş Yaşamlar

Geçmiş yaşamlara ilişkin anılar, kişilerin bilinçli olarak hatırlayamadıkları, bilinçdışından gelen anılardır. Bugünün bilimsel terapilerinde bilinçdışı, kişinin doğduğu andan günümüze kadar yaşadığı dönemle sınırlı tutulurken, regresyon terapilerinde farklı bir gerçeklik ortaya çıkmaktadır. Bilinçdışının daha derinlere giden ve geçmiş yaşamları içeren anıları da barındırdığı anlaşılmaktadır. Sorunları etkileyen faktörler genellikle bu yaşamla ilgili olsa da bazen atalarımızın yaşadığı acılar, sıkıntılar veya insanlık tarihi içindeki genel deneyimlerle de ilişkilendirilebilir.

Sorunların Kökenine Ulaşmak

Regresyon terapisindeki temel amaç, danışanın bu hayattaki sorununun kökenine inmektir. Sorunun konusuna bağlı olarak, bazı danışanlar doğrudan geçmiş bir yaşama ulaşırken, bazıları şimdiki yaşamda kalmaya devam eder ve bazıları da çocukluk anılarıyla ilişkilendirilen bir geçmiş yaşama girebilir.

Regresyon terapistinin görevi, danışana eşlik etmek, doğru yerde doğru soruları sormak, terapi sebebini açığa çıkarmak, bağlantıları bulmak ve onları temizlemek, danışana dışarıdan bakabilme ve anlayış geliştirebilme becerisini kazandırmaktır. Geriye gittikçe, karşımıza çıkan şey aslında bize ait bir parçadır ve bilinçdışının bize iletmek istediği bir mesajdır. Bunu geçmiş yaşam olarak adlandırabiliriz veya kolektif bilinçdışından gelen bir etki olarak tanımlayabiliriz. Regresyon terapisi ile bu durum çözüldüğünde, kişinin problemleri de çözülür.

Regresyon eğitimi almak, kendi kişisel gelişiminize katkıda bulunmanın yanı sıra, başkalarına yardımcı olma ve terapi süreçlerinde destek sağlama becerilerinizi artırmanızı sağlar. Ancak unutmayın ki regresyon terapisi yapabilmek için gerekli olan yetkiler ve belgeler ülke kanunlarına göre değişiklik gösterebilir. Eğer regresyon eğitimi almak ve bu alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, Anadolu Eğitim Akademisi'nde sizin için uygun programları değerlendirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için https://www.anadoluegitimakademisi.com/egitimlerimiz/regresyon-egitimi web adresini ziyaret edebilir veya iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Bakmadan Geçme