Baştepe, 'TÜİK'in gerçeklerle yüzleşmesi lazım'

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe, TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı rakamlarının gerçeğin yansıtmadığını ifade ederek, 'Çarşı pazar enflasyonunu, kira artışlarını görmesi lazım. Gerçeklerle yüzleşmesi lazım' dedi.

Baştepe, 'TÜİK'in gerçeklerle yüzleşmesi lazım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vergilere ve ürünlere gelen zamlar emeklilere yapılacak zamlar öncesi emeklilerin morallerini bozdu. Gelen zamların emeklilerin zamlarının üstünde kaldığını belirterek, emekliler aylıklarına yapılacak zamların ve refah payı iyileştirmelerinin iyileştirmesini istiyor.

“MİLYONLARCA EMEKLİ TAM BİR KAFA KARIŞIKLIĞI İÇERİSİNDE”

TUED Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe, maaş zamlarının daha belli olmadan nasıl geri alınacağının açıklandığını ifade etti. Baştepe, “Milyonlarca emekli tam bir kafa karışıklığı içerisinde ne kadar zam alacağını anlamaya çalışırken, vergi artışlarının oranları hemen belirlendi. Hükümetimize sesleniyoruz. Emeklilerimiz en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesini ve yüksek prim ödeyenlere; nimet-külfet dengesi gereği refah payı artışları verilmesini ve bu rakamların da derhal açıklanmasını bekliyoruz.”

“TUİK SOKAĞA ÇIKMALIDIR”

Baştepe, “Emeklilerimize sokağa dökülme çağrısı yapanlara da seslenmek istiyorum. Emekli zaten her gün sokakta en ucuz temel tüketim maddelerini alabileceği marketleri ve pazarları geziyor. Asıl sokağa çıkması gereken TÜİK yetkilileridir. Biz değil onlar sokaklara dökülmeli ve yaşadığımız hayatın gerçeğini görmelidirler. TÜİK rakamları Türkiye’nin gerçeklerinden tamamen uzaklaşmıştır” ifade etti.

Bakmadan Geçme