Başkan Özcan açtı ağzını yumdu gözünü

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, sabah saatlerinde basın toplantısı düzenleyen MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık'ın Nazilli Belediyespor ile ilgili yaptığı sert eleştirilere cevap verdi. Özcan, 'Siz önce vebalinizi ödeyin, ondan sonra benim vebalini konuşun' dedi.

Nazilli Belediyespor’da sular durulmuyor. Kulübün yatırımcı bir firmaya devredileceğinin gündeme gelmesinin ardından ilçe halkı ikiye bölündü. Nazilli Belediyespor’a karşı hassaslığı ile bilinen Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, sabah saatlerinde kulübün devredilmesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Sert açıklamalarda bulunan ve kulübün devredilmesine razı olmadığı dile getiren Alıcık, “Nazilli Belediyespor’u satanın bu dünyada da öbür dünyada da yakasındayım.” ifadelerini kullandı.

“SİZ ÖNCE VEBALİNİZİ ÖDEYİN”

MHP’li Başkan Alıcık’ın açıklamalarının ardından hemen basın toplantısı düzenleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, kamuoyunun yanlış bildirilmemesi gerektiğini söyledi. Özcan, ‘Kim satarsa iki eli yakasında olur’ ifadesine sert bir dille cevap vererek, “Siz önce vebalinizi ödeyin, ondan sonra benim vebalini konuşun” dedi.

“NAZİLLİ BELEDİYESİ OLARAK PARA GÖNDEREMEM”

Toplantıda elinde belgelerle katılan Kürşat Engin Özcan, gerekçe olarak geçen sene çıkan, belediyelerin spor kulüplerinin üst yapısına maddi ve ayni destek yapılamadığını gösterdi. Özcan, “Çok net bir hüküm. Herhangi bir şekilde Nazilli Belediyesi olarak para gönderemem. Şirketlerim vasıtasıyla oraya sponor olamam ve herhangi bir ihtiyacın karşılanmasına katkı sağlayamam. Çok daha açık konuşayım, bir kuruş aktaramam.” dedi.

“A TAKIM HARİCİNDE HEPSİNDE BAŞARILIYIZ”

Nazilli Belediyespor’un giderlerinin büyük bir kısmının zaten belediye tarafından karşılandığını ve bunlar yerine Nazilli’ye yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Kürşat Engin Özcan, “Nazilli Belediyespor geçen yıl itibariyle 20 miyon para harcadı ve bunun çok büyük bir kısmını Nazilli Belediyesi karşıladı. Vatandaşın en büyük sorunu yol. Biz bu paralarla yol yapsaydık bu kadar sorun olmazdı ve vatandaşın gözünde kendimi siyasette daha iyi pozisyona koyardım. Ama Nazillispor’a bütün yardımları verdik. Yaklaşık bin 400 sporu biz destekliyoruz. A takım hariç hepsinde başarılıyız. Nazilli tarihinin en başarılı Nazilli Belediyespor yönetimini görüyorsunuz. A futbol takımı dipsiz kuyu. Bugün 100 milyon atın, yarın 200 milyon lira harcayacağımız bir yer. Bu kanun sayın Cumhurbaşkanımızın tespitleriyle çıktı. Bizim mali yapımız burayı destekleyecek pozisyonda değil. Yapmak istesek bile yasa izin vermiyor. Nasreddin Hoca fıkrası gibi değil bu olay. Kimse hikaye anlatmasın. Onu sattırmayız, bunu sattırmayız. Hallederiz demeyle halledilmiyor. Nazilli için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapacağız da. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Örnek Aydınspor, spor bir endüstridir. 30 yıl öncesi gibi işlemiyor artık bu olaylar. Şehrin tanıtımını sadece Nazilli Belediyespor ile yapabiliyorsak bu hem benim hem benden önceki görev alan herkesin hatasıdır. Mastaura antik kentimiz var, bizim dönemimizde kazılmaya başladı. Bütün dünyaya yayıldı. Biz bunlarla kültürümüzle, değerimizle, Sümerbankımızla kendimizi nasıl tanıttıysak, Nazilli’nin parasını doğru yerlere harcamak zorundayız.” cümlelerini söyledi.

“HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK”

Nazilli Belediyespor’un devredilmesinin ardından kulüple ilgili hiçbir değerin kaybolmayacağını söyleyen Özcan, 2001 yılında kongrede Nazilli Belediyespor ismi alınmış fakat meclis kararı alınmamış. Süper Lig Firmaları da böyledir. Belediye kalkıp, firma ismi kullanılabilir. Renkler değişmeyecek, Nazilli değişmeyecek, stad değişmeyecek, tesis değişmeyecek. Yok öyle yok böyle. İhtimallere bırakırsak milyonlarca ihtimal olur. Kamuoyunu bu şekilde oluşturmamız gerekirken Nazilli Belediyespor’un kurtuluşu için uğraşmamız gerekiyor. Çok seviyorsunuz ya Nazilli Belediyespor’u. Ellerin meclis çoğunluğu vardı. Nazilli Belediyespor’u finanse edecek yapıyı keşke oluştursaydınız. O tarihte yasa da müsaitti.” dedi.

“SİZ KENDİ VEBALİNİZİ ÖDEYİN”

Nazilli Belediyespor Basketbol Takımı’nın zamanında çok büyük borç içinde olduğunu ve herhangi bir belgeleme olmaksızın sporcuların paralarının ödenmediğini söyleyen Özcan, “Kadir Mutlu abimiz sağolsun ilgileniyordu o işlerle. Bakkal defteri daha düzenlidir dedi Kadir abi. Kim ne kadar maç yapmış, kime ne kadar ödenmiş kimsenin belgesi yok dedi. Hepsiyle helalleştik. Mücahit Hoca bunun yüzünden öldü! Onlar ilk bu vebali ödesinler. Öyle konuşmakla olmaz bu işler. “İki elim yakanızda olur” diyorsunuz. Mücahit hocanın da iki eli yakanızda. Gencecik yaşında öldü. Çocuğu var, eşi var. Bu vebal değil midir? Yetim çocuk var o takımda. Siz yettim hakkı yediniz dediler bana. Ben değilim yiyen dedim. Mesuliyeti sende dediler bana. Siz önce bu vebali ödeyin ondan sonra benim vebalimi konuşun. Ben yaptığım işin doğru olduğundan eminim. Biz bu kulübü buradan aldık toparlardık. Kimse gelip bana akıl vermesin. Ben Nazilli halkının hakkını taşıyorum. Hadi vatandaşlara soralım, evinin önündeki yol mu? Profesyonel futbol kulübü mü?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1
Yılmaz 16 Haziran 2023 00:02

Bence en iyisi Acuna satın

Bakmadan Geçme