• Haberler
  • Spor
  • Başkan Günel'den Kuşadasıspor taraftarına getirilen yasakla ilgili açıklama

Başkan Günel'den Kuşadasıspor taraftarına getirilen yasakla ilgili açıklama

İzmir Valiliği, yaptığı İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda, Kuşadasıspor ile Bornova 1877 arasında bugün oynanacak Play-Off maçına, 'güvenlik' gerekçesiyle siyah-beyazlı kulübün taraftarlarının alınmamasına karar verdi. Bunun üzerine bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 'Kuşadasıspor taraftarlarının en doğal sportif hakkının gasp edildiği bu kararın acil olarak geri çekilmesini talep ediyoruz' dedi.

İzmir Valiliği, yaptığı İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda, Kuşadasıspor ile Bornova 1877 arasında bugün oynanacak Play-Off maçına, ‘güvenlik’ gerekçesiyle siyah-beyazlı kulübün taraftarlarının alınmamasına karar verdi. Bunun üzerine bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadasıspor taraftarlarının en doğal sportif hakkının gasp edildiği bu kararın acil olarak geri çekilmesini talep ediyoruz” dedi.

Başkan Ömer Günel’in açıklaması şöyle:

“Bugün saat 20.00’de Kuşadasıspor ile Bornova 1877 futbol kulüpleri arasında Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda oynanacak Play-Off maçına, Kuşadasıspor taraftarlarının alınmayacağını üzülerek öğrendik. İzmir Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda ‘güvenlik sağlanamayacağı’ gerekçesiyle alınan bu yasak, büyük bir hezeyan içinde alınmış yanlış bir karardır. Bu karar centilmence mücadele ederek, kazanma ya da kaybetme şansı elinden alınmak istenen Kuşadasıspor’un peşin mağlubiyetine imza atmaktan öteye geçmeyecektir. Peşin niyet okuyarak güvenlik kaygısı ile alınan ve Kuşadasıspor taraftarının en doğal sportif hakkının gasp edildiği bu kararın acil olarak geri çekilmesini talep ediyoruz. Kuşadasısporlu taraftarlarımızın centilmenlik içinde takımlarını destekleyeceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur. İzmir Valiliğimizin, bu konuda alınan yanlış karardan dönmesini ve bu akşamki maçta Kuşadasısporlu taraftarlarımızın tribünlerde hak ettiği yeri almasını bekliyoruz"

İHA

Bakmadan Geçme