Aydın'da arabulucuk mezunları yemin etti

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un destekleriyle gerçekleştirilen, ve insan haklarının korunması, şiddetin önüne geçilmesi, şiddetle sivil mücadele bilincini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen 'Yeminli Sosyal Arabuluculuk Sertifika Programı' ilk mezunlarını verdi.

Aydın'da arabulucuk mezunları yemin etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın Valiliği, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) işbirliğiyle düzenlenen sertifika programı ilk mezunlarını verirken, program çerçevesinde Aydın Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde mezuniyet ve yemin töreni gerçekleştirildi.

PİLOT ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

HEGEM Vakfı Kurucu Genel Başkanı Adem Solak yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa ilk sosyal arabuluculuk mezuniyet töreninde bulunuyoruz. Bu ilk törenin Aydın iline nasip olması ise bir gurur vesiledir. Pilot çalışmalar bugün itibariyle tamamlandı ve ilk mezuniyet törenini gerçekleştiriyoruz. 4 bin 700 civarında bir mezunumuz oldu." dedi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLABİLECEK BİR ÇALIŞMA"

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy da insan haklarının korunması açısından yapılan çalışmalara gönüllü olduklarını vurguladı. Aksoy, “Temel hak ve özgürlüklerin korunması, insan haklarının geliştirilmesi ve daha iyi bir noktaya taşınması adına özellikle son 25 yıl içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Birçok alanda yasal düzenlemeler yapıldı. Özellikle sosyal arabuluculuk, Türkiye’de yeni ortaya çıkan ve yaygınlaşma sürecinde olan bir durum. Sosyal arabuluculuk uygulaması çok küçük meseleleri büyümeden çözülmesine fırsat verecek. Ayakları sağlam yere basan bir çalışmayı ortaya koyacağız. Aydın’da gerçekleşen bu çalışma Türkiye’ye örnek olabilecek bir çalışma. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, temsili olarak mezun olan 5 kişiye mezuniyet belgelerini takdim etti.

Bakmadan Geçme