Şehit doktor Nazilli'de anıldı

Nazilli Devlet Hastanesi Hekim ve Sağlık Çalışanları Birliği Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası üyeleri, Konya'da görevi başında şehit edilen Dr. Ekrem Karakaya'yı andı.

TAKİP ET

Konya Şehir Hastanesi'nde uğradığı silahlı saldırıyla görevi başında şehit edilen 39 yaşındaki uzman Dr. Ekrem Karakaya, katledilişinin 1. yılında meslektaşları tarafından Nazilli Devlet Hastanesi'nde anma töreni gerçekleştirildi. Hekim ve Sağlık Çalışanları Birliği Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası şehit doktor için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Sendika adına konuşan Opr. Dr. Ayhan Sürücü acılarının ilk günkü gibi tazeliğini koruduğunu söyledi.

“ORTAK BİR ÇABA GÖSTERMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Türkiye'de sağlıkçıların ağır eğitimin karşılığında beklenen saygı ve özlük haklarını alamadığı gibi aşırı iş yoğunluğu, düşük maaş ve nöbet ücretlerinin yanı sıra bir de can güvenliğini düşünme zorunda olduğunu belirten Sürücü, “Temel amacımız, toplumun tüm kesimlerinde hekim ve sağlık çalışanlarının güvenliğini koruyup, ortak bir çaba göstermeye çağırıyoruz. Kendimizi güvende hissetmek en temel hakkımızdır. Şiddetin her türüne karşı sıfır tolerans ilkesinin benimsenmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme