Nazillili dedeler ve torunları birlikte karate öğreniyorlar

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan Milli Takım Teknik Direktörleri'nden Mustafa Özsun öncülüğünde Nazilli İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan Karate Kursuna dedeler ve torunları birlikte eğitim alıyor.

TAKİP ET

Nazilli'de yediden yetmişe tüm kesimin spora olan ilgisi gün geçtikçe artıyor. Son olarak İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan Karate Kurslarına, 5 yaşındaki Ethem Kaçmaz dedesi Mustafa Kaçmaz ile 11 yaşındaki Ahmet Halil Sezgin de dedesi İbrahim Topçu ile birlikte gidiyor. Milli Takım Teknik Direktörleri'nden Mustafa Özsun öncülüğünde yapılan antrenmanlarda dede ve torunları hareketleri öğrenerek, spor yapmanın zevkini yaşıyorlar.

“HERKESİ SPOR YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

Yediden yetmişe her kesimi ne olursa olsun spor yapmaya devam eden dede Mustafa Kaçmaz, “Ben torunum Ethem ile birlikte spor salonuna gelerek spor yapıyoruz. Karete sporunu yapıyoruz. Herkesi spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

KARATE SEVGİSİNİ TORUNUNA DA AŞILADI

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğün'den emekli olan Halil İbrahim Topçu da, “Ben Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden emekli oldum. 30 senedir karate sporu yapıyorum. Mustafa Hocamın en eski öğrencilerindenim. Şimdi de torunum Ahmet Halil Sezgin ile birlikte karate sporuna devam ediyorum. Herkesi spor yapmaya davet ediyorum ve tavsiye ediyorum. Torunum 11 yaşında ve beşinci sınıfa geçti. Bu salonda ikimiz birlikte karate çalışmaları yapıyoruz. Tüm halkımızı spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

“ÇOK ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRDİK”

Karatenin bir savunma sporu olduğunu dile getiren Milli Takım Teknik direktörlerinden Mustafa Özsun, “Ben Karate teknik direktörüyüm. 42 yıldan bu yana spor salonlarında öğrencilerime karate sporunu öğretmekteyim. Şu anda da Nazilli İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde spor salonunda öğrencilerime karate sporunu öğreterek çalıştırıyorum. Karate sporunun yaşı yoktur. Kötü alışkanlıklardan kurtulmak için, çağımızın en büyük hastalıklarından olan obezite hastalığına yakalanmamak için karate sporu yapılması uygundur. Bunun içinde tüm halkımızı salonlarımıza spor yapmaya bekliyoruz. Ben bugüne kadar çok şampiyonlar yetiştirdim. Milli Takımımız ile 9 kez yurt dışına giderek öğrencilerimi şampiyonalara götürdüm. Başarılar elde ettik. Tüm halkımızı da spor yapmaya davet ediyorum. Karate sporu aslında bir saldırı sporu değildir. Bir savunma sporudur. Sağlık içinde yapılabilir. Nefsi müdafaa içinde yapılabilir” dedi.

Bakmadan Geçme