Nazilli'de şenlik yağmura boyun eğdi

Nazilli Sümerparkta il genelindeki İmam Hatip Okullarının katılımıyla düzenlenen İmam Hatip Şenliği sağanak yağış nedeniyle yarıda kaldı. Hasan Özer konseri de iptal edildi.

TAKİP ET

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ve bazı siiivil toplum kuruluşlarının desteğinde Nazilli Sümerpark'ta İmam Hatip Şenliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Milli Eğitim İlçe Müdürü İsmail Şimşek, kurum müdürleri, STK temsilcileri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İnkişaf Derneği ana sponsorluğunda, Ensar Vakfı, Namder, Aydın İHH, İlim Yayma Cemiyeti, Cihannüma Derneği'nin destek verdiği etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bu sırada gök gürlemeye ve yağışın başlaması üzerine açılış hızlandı. Ardından Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Programda emeği geçenlere plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından Nazilli Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunlar Ekibi zeybek gösterisi sundu. Daha sonra açılan stantları gezen Kaymakam Arısoy ve beraberindekiler öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldılar.

“GÜÇLÜ BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ”

İmam Hatip Okullarının eğitim camiasının değerli bir parçası olduğunu belirten İl Müdürü Okumuş, “Bu özel etkinlikte imam hatip okullarımızın çalışmalarına ve eğitime katkılarına şahit oluyoruz. İmam Hatip okulları ülkemizde eğitim camiamızın değerli bir parçasıdır. Köklü geçmişi ve eşsiz değerleriyle gençlerimize kaliteli eğitim sunan bu okullar manevi değerleriyle donanmış bilgili ve ahlaki yönden güçlü bireyler yetiştirme misyonunu üstleniyorlar” dedi.

“OKULLARIMIZIN EN DEĞERLİ VARLIKLARISINIZ”

Geleceğin umut veren gençleri olarak bizlere ilham veriyorsunuz diyen Seyfullah Okumuş konuşmasının devamında “Eğitime alışılmışın dışında farklı bir boyut katan bunu yaparken hoşgörü ve kardeşlik duygularını benimseyen imam hatip okulları öğrencilerimize güçlü bir ahlaki temel sunarak gelecekteki hayatlarına hazırlamaktadır. Bu okullarımız Kuran-ı Kerim, İslam tarihi, ahlak ve maneviyat gibi alanlarda derinlemesine bilgi sunarken, aynı zamanda akademik başarılarıyla da göz doldurmaktadır. Sevgili gençler, sizler imam hatip okullarımızın en değerli varlıklarısınız. Geleceğin umut veren gençleri olarak bizlere ilham veriyorsunuz. Bu nedenle sizlere sunulan eğitim fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirerek bilgi ve birikiminizi gelecek nesillere aktarmanız büyük önem taşımaktadır. Bu okullarımızın kazanımlarını ve değerlerini taşıdığınız için sizi gönülden kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Bu etkinlikte imam hatip okullarımızın değerli çalışmaları ve gösterdikleri performans okullarımızın ve öğrencilerimizin ileriye dönük olarak ufuklarını açacak ve motivasyonlarını artıracaktır. Bu yüzden her birimiz eğitim camiamız için çaba göstermeli, yeni projeler üretmeli ve eğitimde sürekli iyileştirmeyi hedeflemeliyiz. Değerli katılımcılar imam hatip okullarımızın hazırladığı bu anlamlı etkinliğin bizlere okul türleri farklılığının sağladığı zenginliğin bir kez daha hatırlatırken birlik ve beraberlik duygularımızın pekişmesine vesile olacağına inanıyorum. Etkinliğimize katkı sağlayan stk temsilcilerine yöneticilerimize öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifade etti.

YAĞMUR KONSERİ İPTAL ETTİRDİ

Yağmur altında yapılan etkinlik kapsamında düzenlen Hasan Özer konseri ise yağmurun şiddetini artırması nedeniyle iptal edildi.

Bakmadan Geçme