Nazilli Belediyesi meclis üyelerine bir tepki de HAK – İŞ Sendikası'ndan

Hizmet İş Sendikası Aydın İl Başkanı Fatih Mehmet Bakırtaş, Nazilli'de son belediye meclis toplantısına katılmayan Millet İttifakı üyelerini eleştirerek, 'Kamuoyu gözünde imaj uğruna emekçilerin hakkını almasını engelleyenler, gün geldiğinde kamuoyu vicdanlarının istemediği köhne bir zihniyet haline dönüşecektir' dedi.

TAKİP ET

Nazilli Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan dışı toplantısında belediyeden emekliye ayrılmış olan işçilerin kıdem tazminatı ve ikramiye ödemeleri için kredi ve teminat mektubu alımı görüşülmek için toplandı. Toplantıya Millet İttifakının CHP ve İYİ Partili üyeleri katılmayarak basın açıklamasında bulunmuştu. Çoğunluk gözetmeksizin toplanılan mecliste, madde Cumhur İttifakı üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. Bu kritik maddenin görüşüldüğü meclise katılmayan Millet İttifakı üyelerini Hizmet İş Sendikası Aydın İl Başkanı Fatih Mehmet Bakırtaş eleştiren bir yazılı açıklama yaptı.

“GEREKTİĞİ YERDE GEREKENİ YAPAN BİR SENDİKAYIZ”

HİZMET-İŞ'in son açıklanan sendikal istatistiklerde 276 bin 360 üye sayısıyla yeniden Türkiye'nin en büyük işçi sendikası olduğunu belirtti. Bakırtaş, “Sendikamızın yarım asrın eşiğinde geldiği bu aşama uzun, yorucu, meşakkatli bir o kadar da onurlu mücadelenin sonucuydu. Sendika olarak tarihi yürüyüşümüzde, emek hareketinin pasif bir izleyicisi değil, aktif bir yönlendiricisi olmanın derdini taşıdık. Bu anlamda gerek Konfederasyonumuz HAK-İŞ, gerekse de Sendikamız HİZMET-İŞ'in tarihsel duruşu ve eylem politikaları; asla marjinal uçlara savrulmayan, gerektiği yerde gerekeni yapan ve mensuplarının haklarına halel getirmeyen doğru bir çizgide devam etmektedir.”

“İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ AFFETMEZ”

“Varlık nedenimizi asla unutmayarak, üyelerimize olan yükümlülüklerimizin duyarlılığıyla hareket ettik. Son yıllarda yaşanan pandemi, komşu ülkelerimiz arasında yaşanan savaşlar ve siyasi istikrarsızlıklar, tüm dünyada ekonomiyi etkilediği gibi ülkemizde de çok ciddi bir şekilde hissedildi. Yaşanan ekonomik krizler ülkemizde yüksek enflasyonu beraberinde getirdi. Yüksek enflasyon nedeniyle çalışanların ücretleri gün be gün eridi, yaşanan hayat pahalılığı son aylarda ücretlerin iyileştirilmesini zorunlu hale getirdi. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak üyelerimizin mağdur olmaması için örgütlü olduğumuz tüm iş yerlerimizde üyelerimizi enflasyona karşı koruyacak sözleşmelere ve ek protokollere imza atıyoruz. Ancak Nazilli Belediye Meclisi'ne katılmayan bir grup zihniyet, bırakın ek protokol yapmamızı mevcut haklarımız noktasında bile işi yokuşa sürmektedirler. Zor dönemlerin kahramanları belediye işçilerinin haklarını alması için türlü türlü sebepler öne sürerek engellemeye çalışanları ne aziz milletimiz, ne kamuoyu, ne de tek sermayesi emeği olan işçi kardeşlerimiz affetmez.”

“GEREKENİ YAPIN!”

“Kamuoyu gözünde imaj uğruna emekçilerin hakkını almasını engelleyenler, gün geldiğinde kamuoyu vicdanlarının istemediği köhne bir zihniyet haline dönüşecektir. Çalışanların onurunu zedelemeyin! Gerekeni Yapın! Rızık için alın teri döken emekçilerin haklarını alması, siyasi kazançlardan çok daha kıymetlidir. Şunu sormadan geçmek istemiyorum. İşyerleri özel bir firma eliyle normal pazarlık usulü satılınca sorun yok, Nazilli Belediyesi tüm kamuoyu ile paylaşıp ihale yönetimi ile daha yüksek paralara satmak isteyince mi sorun oldu? Zaten buradaki maksat belediyeye gelir elde etmek değil miydi?” dedi.

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”

Bakırtaş açıklamasının devamında, “Bizzat meclis toplantısına katılarak takip ettiğimiz bu süreçte maalesef bazı meclis üyeleri katılmamışlardır. Kendilerince haklı yönleri vardır belki. Ama buradan elde edilecek gelir belediye çalışanlarına maaş ve ikramiye olarak dönecek, esnafa can suyu olacak, emekçilerimize bir nebze destek olacak bu teklif kimleri neden rahatsız etti bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Çalışanlarımızın alın terinin karşılığı olan tüm iş ve icraatların her daim takipçisi olacağız bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Dün olduğu gibi bugün de alın terinin karşılığı için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk koymaya da devam edeceğiz. Bu sürecin faydalı olması için önemle mesai sarf eden başta Belediye Başkanımız olmak üzere katılan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Mazeretsiz katılmayanları da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme