Nazilli 50. Yıl Ticaret Meslek Lisesi okul gazetesini tanıttı

Nazilli 50. Yıl Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri kurmayı planladıkları web gazetesini tanıtmak için Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

TAKİP ET

Cemiyet Başkanı Ümit Özmen'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete okulun Matematik öğretmeni Ahmet Gündoğdu, Biyoloji öğretmeni Mehmet Özdağ ve öğrenciler katıldı. Ziyarette konuşan Ahmet Gündoğdu okul müdürü Fülay Küçükoğlu'nun önerisiyle “inciradam” isminde bir okul gazetesi çıkarmaya hazırlandıklarını belirterek “Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Okulumuzun gençleri eğitim gazetesi adı altında gazetecilik hayatına giriş yapmak istediler. Meslek Lisesi olmamızın yanında farklı branşlara adım atmak istiyoruz. Kendimizi geliştirmek istiyoruz. Amacımız kültürel faaliyetlerle ilgili eğitim üzerine bir gazete çıkarmak. Bir web gazetesi tasarlıyoruz ve fikirlerinizi almak istiyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Cemiyet Başkanı Ümit Özmen ise konuşmasında “NGC halkın sesinin çıktığı yerdir. Eğitim kurumlarımızın, siyasetçilerimizin, STK temsilcilerinin halka ulaşmak için mesajlarını verdiği bir kurum. Sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyduk. NGC 30 yıllık, 100'den fazla üyesi bulunan bir kurum. Nazilli'de 22 yayın organı var. Cemiyetler aracılığıyla birlikte paylaşmayı ön planda tutuyoruz. Mesleğe adım atan gençlerimizi destekliyoruz. Daha önce de benzer çalışmalar oldu. Eğitim camiası açısından bölgemiz maalesef zengin değil. Sizlerin katkınız camia için önemlidir. Elimizden geldiğince yardımcı oluruz” dedi. Başkan Özmen daha sonra gazetecilik, yasal prosedürler ve işleyiş hakkında bilgiler verirken, gençlerden gelen soruları yanıtladı.

Bakmadan Geçme