Nazilli 50. Yıl Lisesi'nden 3 açılış birden

Nazilli 50'nci Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içinde yapılan alanlar için protokolünde katılımıyla açılış töreni yapıldı. Alanlardan en dikkat çekici olanı Geri Dönüşüm Bahçesi oldu.

TAKİP ET

Nazilli'nin en eski ve köklü liselerinden olan 50'nci Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, açılış törenleri gerçekleştirildi. Okulda Fülay Küçükoğlu'nun göreve başlamasının ardından idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin de katkılarıyla okulda değişim rüzgarı başladı. Akademik çalışmaların yanı sıra okulun görseli için ön bahçe, iç mekan ve Geri Dönüşüm Bahçesi yapıldı.
Okul Müdürü Küçükoğlu'nun ev sahipliğindeki açılışa Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Caner Özkul, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, NDH Başhekimi Uzm. Dr. Necati Akkaya, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve idareciler katıldı.

“MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören okul müdürü Fülay Küçükoğlu'nun günün anlam ve önemini anlattığı konuşmasıyla devam etti. Eğitim öğretim yılı itibari ile 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde göreve başladıkları süreçte okulda pek çok alan tespit ettiklerini dile getiren Küçükoğlu, "eksiklikleri tamamlayıp öğrencilerimize en iyi okul ortamını oluşturma amacını güttük. Tüm okul personeli ve öğretmen arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalar neticesinde okulumuzu, neredeyse her alanda yenileyip vizyon ve misyonumuzu entegre ederek yeni eğitim öğretim yılına getirdik. 14 proje ile yola çıktık. "Meslek Lisesi Memleket Meselesi, 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kalitenin Adresi" projesi ile yola çıktık. ve bu çalışmalarımız ile çıtayı en yükseğe çıkarmak hedefimiz oldu. Öncelikle, yeni bakış açımızla çehremizi düzenleyip motivasyonumuzu artırdık, geri dönüşüm ile yaptığımız iki adet havuzumuz ile doğaya katkı sağladık, çocuklarımızın düşünme yetisini daha da güçlendirmek için bahçemize satranç alanı düzenledik, bahçemizdeki iş güvenliğini en iyi şekilde sağlayıp doğal motivasyonumuzu huzurlu dinlenme alanı ile perçinleyerek hem okulunuza hem de çevremize faydalı olacağını düşündüğümüz dokunuşlarda bulunduk. Yenilenen Atatürk ve bilim köşemizle çocuklarımıza Atatürk sevgisini ve bilimsel gelişmeleri daha çok aşılamayı amaçladık. Yemekhanemizi yenileyerek öğrencilerimiz için daha hijyenik bir ortam oluşturduk. Görünüşümüzü, kültürel dokumuzu önemseyerek çalışmalarımızla yeni bir vizyon sağladık. Zümreler arası ortaklıkla okulumuzun yeni yüzünü geliştirip biyoloji ile öğreniyoruz ve tarımı paylaşıyoruz ilkesi dahilinde öğrencilerimize doğa sevgisini aşılamaya çalıştık ve bu çalışmaları gerçekleştirirken manevi değerlerimize sahip çıktık, emek verdik ve karşılığını en iyi şekilde alacağımızı bildik ve buna inandık.”

“İNCİR ADAM”

“Okul idaremiz tarafından marka patenti alınmış olan ‘İNCİR ADAM' markası adı altında İncir Adam Eğitim Gazetesi ofisini açtık. Hedefimiz yayın hayatına 2023-24 Eğitim - Öğretim yılında başlayacak olan gazetemiz ile 15 günde bir düzenli eğitime katkı sağlayacak kaliteli içerikler sunmaktır. Böylece eğitime katkı sağladığımız gibi, öğrencilerimizin sosyo-kültürel becerilerini geliştirmeye bulunacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından okulun halk oyunları ekibi güzel bir gösteri gerçekleştirdi. Ardından Kaymakam Sarısoy ve beraberindekilerle birlikte okulda yapılan ön bahçe, iç mekan ve Geri Dönüşüm Bahçesinin temsili açılış gerçekleştirildi. Protokol okulda yapılan alanları gezerek Müdür Küçükoğlu ve sorumlu öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldılar.

Bakmadan Geçme