Kalbe Stent Takılmasının Amacı Nedir?

Daralan ve tıkanan damarların açılması amacı ile kalbe stent takılır. Stentin kendi içinde üç tane türü vardır.

TAKİP ET

Daralan ve tıkanan damarların açılması amacı ile kalbe stent takılır. Stentin kendi içinde üç tane türü vardır. Bunlar; metal, eriyebilen ve ilaçlı olan türleridir. Her hastada gelişen semptomlar birbirlerinden farklılık gösteriyor. Bu nedenle hekim muayenesi sonucunda hastaya uygun olan stent türü belirlenir. Uygulanan bütün stent türleri hastanın sağlığını en iyi noktaya taşımak için yapılır. Bu nedenle uygulanan müdahaleler hastalar için yapıcı sonuçları beraberinde getiriyor. İlaçlı sıvı takılması hücresel dokuya yerleşmesini sağlıyor. Stentlerin her biri farklı durumlarda kullanılır. Düz metal olan stentler çapı büyük olan damarda kullanılır, darlık ise çapı küçük olan damarlar için uygundur. İlaçlı stentler ise dar olan damarlar için kullanılabilir. Kalbe stent takılması riskli mi sorusu ancak hekim tarafından yanıtlanır.

Kalbe Stent Takılmasının Kurtarıcı Noktası

Kalbe stent takılmasının nedeni var olan damar tıkanıklıklarını açabilmektir. Damar tıkanıklığı kalp krizlerin, kalp yetmezliklerine, ritim düzensizliklerine ve ilerleyen süreçte ölüme bile sebep olabilir. Damar tıkanıklığı günümüzde kullanılan teknoloji sayesinde erkenden teşhis edilebilir. Kardiyoloji uzmanı, hastanın risk faktörlerine bağlı olarak tedaviye erken dönemlerde başlayabilir. Doç.Dr. Şükrü Akyüz tedavinin gidişatı hakkında bilgi vericidir. Alanında uzman olan hekimlerden bilgi almakta fayda vardır. Gelişen tetkik yöntemleri sayesinde hastalığın risk faktörleri belirlenebilir. Kalbe Stent takılması riskli mi diye merak uyandıran tedavi şekilleri olabilir. Fakat stent vücuda iyi gelir.

Kalbe Stent Takıldıktan Sonra Neler Yapılır?

Kalbe stent takılması hasar gören damarın iyileşmesini sağlar. Stent işlemi yapılan bir hasta damarının iyileşmesi için 24 saat boyunca hastanede gözetim altında kalabilir. Kanıtlanan kalp damar hastalıklarından mutlaka beslenme düzenine dikkat edilmesi gerekiyor. Sigara kullanımları stentlerin tıkanmasına neden olabiliyor. Bu nedenle, sigara kullanımı mutlaka bırakılmalıdır. Yağ ve tuz içeren yiyeceklerden kaçınılması gerekir. Hastanın kilo almaması gerekiyor. Şeker, tansiyon, kolesterol düzenli olarak ölçtürülmelidir. Haftada en az 6 gün hafif kahvaltıların yapılması gerekiyor. Ayrıca günde en az 40 dk yürüyüş yapılması gerekiyor. Stent işleminden 1 gün sonra duş alınabilir. İlk 15 gün kasık bölgesinde morarma ortaya çıkabilir. Kasık bölgesinde kanama ve buna bağlı şişlik oluşur ise hekimden destek alınabilir. Doktorlar 1 ay sonra genel kontrol yapacaktır. Stent, vücuda yabancı bir cisimdir. Vücut stent ile uyumlanmaya çalışır. Doç. Dr. Şükrü Akyüz damar tıkanıklığı olan hastalar için tedavi planı uyguluyor. Stent işlemi sonrası nelere dikkat edilmelidir stent için önemlidir.

Kalbe Stent Nasıl Yapılır?

Kalbe Stent uygulamadan önce darlığın yeri belirlenir. Miktar, şekilde özellikler anjiyografi ile incelenir. Kol ya da kasıkta bulunan atardamara lokal anestezi ışığında damar kılıfları yerleştirilir. Kılıf içinde katater denilen uzun kılıflar bulunuyor. Doç. Dr. Şükrü Akyüz kalp alanında sorun yaşayan hastalara yardımcı oluyor. Tel balonlar stent için şişkinlik yaratıyor ve açılımlar meydana geliyor. X ışıkları şeklinde olan stent darlık alanını tamamen kapsayacak bir düzende yerleştirilir. Bazı metal olan stentler vücuda zarar verebilir. Bunun için hekim tarafından önerilen türü kullanmalıdır. Damar içinden verilen kan sulandırıcı ile tedaviye başlanır ve tedavi sonrasında da kan sulandırıcılara devam edilir. Stent işlemi sonrası nelere dikkat edilmelidir bilgisi araştırma ile öğrenilir. https://www.sukruakyuz.com/kalp-hastaligi-tedavisi/damar-tedavileri/stent/ ilgili sayfadan da konu hakkında bilgileri alabilirsiniz.

Bakmadan Geçme