Hayvanseverlerin dört gözle beklediği o proje iptal edildi

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir çok hayvanseverin uzun süredir beklediği Kocakesik Mahallesi'nde yapılması planlanan 'Sürdürülebilir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Bakım Evi Projesi' iptal edildi.

TAKİP ET

Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan ve ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Kocakesik Mahallesi'nde yapılması planlanan ‘Sürdürülebilir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Bakım Evi Projesi' DSİ tarafından uygun görülmediği için iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Nazilli ziyaretlerinde sunumları yapılan ve ilçenin en büyük eksiklerinden birine yanıt vermesi beklenen ‘Sürdürülebilir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Bakım Evi Projesi', DSİ'nin alanı uygun görmemesi sebebiyle rafa kaldırıldı. Projenin iptaline sosyal medya hesabından isyan eden Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu, “Onlarca saat çalışma, toplantı, görüşme çöp oldu” dedi.

“YİNE OLAN HAYVANLARA OLUYOR”

Projenin ilk planlandığı günden hazırlık aşamasına kadar titizlikle ilgilenen Başkan Tığoğlu, “Nazilli Belediyesi'nin, Kocakesik Mahallesinde, bizlerin de sürecin içerisinde yer aldığı ve takipçisi olduğu 30 dönüm arazi üzerinde yapılması planlanan, Evcil Hayvan Rehabilite Bakım Evi Merkezi projesi iptal. Sürecin proje aşamasından bu yana takipçisiyiz. Proje çizimini, bölgesine de değer katacak, sürdürülebilir modern enerji alternatifleri, mama üretim tesisli ve çok sayıda güçten düşmüş hayvana çözüm olabilecek nitelikte, derneğimiz Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği Mimarları Elvin ve Sedef hanımlar, gece gündüz demeden oluşturdular. Siyasiler, milletvekilleri, belediye başkanı konuyla alakalı olarak tüm alt yapıyı hazırlama gayretine girdiler. Sonuç? Beyhude! Sebep? İlk başta söylediğimiz, arazi seçiminin yanlış olduğu sebebiyle proje maalesef onaylanmadı. “Dere yatağına bakım evi kurulamaz, genelgede geçiyor" demiştik. Yine de yaptık, tüm engelleri aşacağız denildi, DSİ, bunu gerekçe göstererek uygun görmemiş. En başındaki uyarı ve telkinlerimiz maalesef vuku buldu. Onlarca saat çalışma, toplantı, görüşme çöp oldu. İpe un serildi. Olay başa sardı. Vazgeçecek miyiz? Hayır, asla. Kayıp? Kontrolsüz popülasyon artışı, sokaktaki sahipsiz hayvanlar hakkında şikayetin bini bir para, duyarsızlık had safhada, geçici çözümler, her gün yüzlerce ihbar; kısaca olan yine hayvanlara oluyor” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme