Altıntaş muhtarı Ertemiz çözüm istiyor

Nazilli'ye bağlı Altıntaş Mahalle Muhtarı Ahmet Ertemiz, en büyük sorunlarının alt yapı ve trafik olduğunu ifade ederek bir an önce yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

Altıntaş muhtarı Ertemiz çözüm istiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nazilli şehrinin kalbinin attığı Altıntaş Mahallesi gece 4-5 bin nüfusu gündüz ise 20 ile 40 bin arasındaki nüfusuyla ilçenin en merkezi mahallelerinden. Bu kadar yoğun insan akışının olduğu mahallede sorunlarda yaşanıyor. Altıntaş Mahalle Muhtarı Ahmet Ertemiz, sorunları gazetemizle paylaştı. Muhtar Ahmet Ertemiz, “Çözüm istiyoruz, hangi parti, belediye kimmiş önemli değil. Önemli olan vatandaşlarımızın rahat etmesi” dedi.

“KANGREN OLAN ALT YAPIDIR”

Alt yapının en büyük sorun olduğunu dile getiren muhtar Ahmet Ertemiz, “Altıntaş Mahallemizde sorunumuz yok gibi görünen Nazilli’nin merkez mahallesidir. Sorunlarımız o kadar kritik ve o kadar çok ki bu yılların birikimi ile oluşa bir durumdur. İlk önce sorunun temeli üst yapı değil, orada da çok yapılacak iş var ama, asıl sorun yılların birikimi olan, kangiren olan alt yapıdır. İlçemizin nüfusu 40-50 bin yapılan alt yapı yatırımı, bugün 4 katına çıkan nüfusuna rağmen eski alp yapı ile idare etmek zorundayız. Alt yapı değince ilk olarak kanalizasyon, su şebekesi, trafik, otopark ve şu anki çarşının belli bir alan içerisinde sıkıştırılmasıdır. Bugün 3 metrekarelik dükkanda ayakkabıcılık yapılması mümkün değil ama o dükkanı esnaf depo olarak kullanıyor, sokağı dükkan olarak kullanarak sokaklar işgal ediliyor. Esnafında burada yapacak bir şey yok. Verilen ruhsata göre esnaf sayılıyor, oda gereğini yapıyor.”

“TRAFİK VE OTOPARK SORUNU ÇOK YÜKSEKTİR”

Muhtar Ertemiz açıklamasının devamında, “Alt yapıda en önemli olayın su şebekesi olduğunu dile getiren Enver Yetkiner başkanın zamanında döşenmiş alt yapıyla asbestli borularla hizmet veren ve şu anda 100 litre suyun 40 litresi boşa gittiği bir alt yapı var. hiç kimse bunu dile getirip bu alt yapı ile ilgili bir çalışma yapmıyor. Mağduriyet o kadar büyük bir yere ulaştı ki bugün bu çarşının içerisinde, gece 4-5 bin nüfusu olan mahallem de gündüz en az 20 bin seviyelerinde insana hizmet veriyoruz. Çarşı da bundan dolayı trafik ve otopark sorunu çok yüksektir. Mahallemizde kamu arsası yoktur. Ancak kamu binalarını kullanarak işlemler yapılabilir. Bu da siyasi konjöktörden dolayı bu durumda. Her bir belediyenin ayrı bir partiden olması bu işi daha da güçleştirmektedir. Sorunları ilettiğimiz kişiler haklısınız diyorlar, ama onlarda bir çözüm üretemiyorlar. Mağduriyet gün geçtikçe de üst seviyelere çıkıyor. Bunu en güzel örneği geçen sene dönercide çıkan yangında itfaiye araçlarıyla olay yerine gelmekte zorlandı. Çarşı içine park yasaklanmalı. Herkes bu durumdan şikayetçi. Vatandaşlar isyan etme noktasına geldi” dedi.

“BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNSUN”

Asayiş olaylarının mahallelerinde çok olduğunu ifade eden Altıntaş Mahalle Muhtarı Ahmet Ertemiz, “Çarşı olması sebebiyle kafe gibi mekanlar mahallemizde. Buralara bazı zaman uygunsuz ahlak kurallarına aykırı işler yapıldığı polis ekiplerimiz müdahale ediyor ama tam sonuçlanamıyor. Çünkü mekan çok. Sorunlarımıza bir an önce çözüm bulunmasını istiyorum. Hangi parti, belediye kimmiş önemli değil. Önemli olan vatandaşlarımızın rahat etmesi” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme